Kapatmak için ESC'ye basın

San Francisco: Medyada Pazartesi günü çıkan haberlere göre, dünya genelindeki küresel tedarik zincirine zarar veren koronavirüs pandemisinden dolayı Apple’ın önümüzdeki iPhone 12 serisinin seri üretimini yaklaşık 1 ay ertelemek zorunda kaldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre, hareketi bilen insanlara atıfta bulunan Apple, amiral gemisi iPhone’larının üretim artışını yaklaşık bir ay geri itiyor.

Apple, bu yılın ilerleyen saatlerinde dört yeni iPhone modelini piyasaya sürmeyi planlıyor.” 5G bağlantısı olan telefonların fiyatları değişecek ve üç farklı boyutta olacak. 5.4 inç, 6.1 inç ve 6,7 inç OLED ekranlar “ifadesini kullandı.

Apple, normal olarak Eylül ayında yılın en iyi iPhone’larını piyasaya sürerdi.

WSJ, Apple’ın Temmuz-Eylül döneminde hala yeni iPhone üreteceğini bildirdi, ancak seri üretim gecikmesi, çok önemli bir lansman sezonunda yeni iPhone’larda biraz gecikme olabileceği anlamına geliyor.

Apple ayrıca, koronavirüs pandemisi nedeniyle 12.9 inç mini LED ekranlı, 5G uyumlu iPad Pro’nun lansmanını gelecek yıla erteledi.

Apple iPhone 12

China’s Economic Daily News‘te yer alan bir rapora göre, tabletin 2020‘nin ikinci yarısında Apple’ın şirket içi geliştirilen antenleriyle 5G bağlantısı sağlaması beklenen yeni nesil iPhone serisinin yanı sıra piyasaya sürülmesi bekleniyordu.

Bu arada, Nikkei Asian Review geçtiğimiz hafta Apple’ın bazı tedarikçilerinin “Bazı tedarikçilerin siparişlerin önemli ölçüde düşebileceğine inanmasına rağmen iPhone üretimini artırmayı planladığını” bildirdiğini, açıkladı.

Üretim, yeni duyurulan SE ile yeni iPhone 12 5G serisi ile sonbaharda olacak.

Apple’ın bu yıl COVID-19 (Koronavirüs) salgını öncesi tahminlerden yaklaşık yüzde 10 daha az, yani 200 milyon iPhone üretmesi bekleniyor.

Apple, son zamanlarda 5299 TL’den başlayan fiyatla yeni iPhone SE 2020 adlı bir giriş seviyesi akıllı telefonunu piyasaya sürdü.

https://www.livemint.com/technology/gadgets/covid-19-impact-apple-delays-mass-production-of-iphone-12-series-by-a-month-says-report-11587995874161.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir