Kapatmak için ESC'ye basın

Netflix , Amazon Prime Video ve Disney Plus gibi büyük akış hizmetlerinin aralarında bol miktarda içerik var, ancak gerçekten büyük bir film, TV şovu veya belgesel hayranıysanız, tekliflerinin biraz bir şey olmadığını görebilirsiniz.

Neyse ki daha fazlasını sunan hizmetler var. Örneğin Indie filmleri, dünya sineması, Hollywood klasikleri, daha az görülen belgeseller ve film festivali ücretlerini diğer bazı akış hizmetlerinde ve web sitelerinde bulmak daha kolaydır.

Netflix’ten sıkıldınız, Amazon Prime’dan bıktınız ve yalnızca Disney içeriğine sahip tüm bir akış hizmeti için gerçek para ödemek istemiyorsanız, bunlar sizin için en iyi akış hizmetleridir.

Bir Bakışta En İyi Netflix Alternatifleri

  1. Mubi
  2. The Criterion Channel
  3. Kanopy
  4. Fandor
  5. BFI Player
  6. IndieFlix
  7. Acorn TV
  8. The Film Detective
  9. Crackle
  10. Vimeo

En İyi Netflix Alternatifleri

1. Mubi

Mubi

İzlemeye değer dönen bir liste

Mubi, dünya sinemasının geniş bir koleksiyonunun yanı sıra ünlü yönetmenlerin indie bültenleri ve erken filmlerinin koleksiyonuna sahiptir. Tabii ki, herhangi bir zamanda serviste birkaç büyük film var.

Her gün Mubi bir film ekler ve başka bir filmi dönen bir takvimde kaldırır, bu nedenle o günkü yenilikleri kontrol etmek için her zaman giriş yapmaktan heyecan duyduğunuz tek akış hizmetlerinden biridir. Bu, filmleri kaldırılmadan önce görmek için oldukça hızlı olmanız gerektiği anlamına gelir. Dizilim ayrıca bölgeler arasında da farklılık gösterir.

Akış hizmetinin önemli bir noktası, diğer ülkelerden yeni filmler için genellikle özel haklara sahip olmasıdır, bu nedenle belirli yayınları yakalamak için tek yolunuzdur ve sinematik bir gelenek veya hareketten birden fazla film içeren sıklıkla temalı mevsimler vardır. sinema tarihi hakkında bilgi edinme.

Buraya tıklayarak Mubi’ye göz atabilirsiniz.

2. The Criterion Channel

The Criterion Channel

Criterion Collection’ın resmi akış hizmeti

Büyük klasik koleksiyonu
Film hayranları için ekstra içerik

Film hayranları muhtemelen klasik filmleri geri yükleyen ve dağıtan bir şirket olan The Criterion Collection’ı biliyorlar ve The Criterion Channel, bu başyapıtların çoğuna dijital bir ev veren akış hizmetidir.

Ölçüt Kanalı yalnızca belirli ülkelerde (ve İngiltere’de maalesef değil) kullanılabilir, bu nedenle filmlerin her yerde dijital bir evi yoktur, ancak sunduğu ülkelerde yaşıyorsanız, geniş bir yelpazeye erişebilirsiniz. eski filmlerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından seçkin karolar.

Ayrıca, film dünyasında popüler film yapımcıları ve isimlerle röportajlar ve sizi farklı sinema hareketlerine tanıtan mini belgeseller gibi filmlerin yanı sıra ekstra içeriklerin de mevcut olduğu da belirtilmelidir.

Buraya tıklayarak Criterion Channel’ı inceleyebilirsiniz.

3. Kanopy

Kanopy

Dijital kütüphane sistemi

Geniş içerik yelpazesi

Kanopy, bildiğiniz gibi bir akış hizmeti değildir – bunun yerine, temel olarak erişim için bir kütüphane üyeliğine ihtiyacınız olduğu için dijital kütüphane olarak daha iyi tanımlanır.

Katılan kütüphanelerden biri için kütüphane kartınız varsa (sadece ABD’de değil, dünyanın pek çok yerinde vardır) veya bir üniversitede öğrenci ya da profesörseniz, Kanopy’e ücretsiz erişimin tadını çıkarabilirsiniz. çok çeşitli film ve belgeseller.

Bunların çoğu tarih ya da film dersleri için çalışacağınız türden klasiklerdir, ancak yine de sinema tarihini takdir ederseniz izlemeye değer. Birkaç yeni indie filmi de var.

Bir kütüphane kartınız yoksa veya bir üniversiteye gitmiyorsanız, burada şansınız olmayabilir.

Buraya tıklayarak Kanopy’yi kontrol edebilirsiniz.

4. Fandor

Fandor

İçeriğin büyük bir karışımı

Görüntülemenize rehberlik edecek makaleler

Tam olarak ne izlediğinizi gerçekten tercih etmeden kendinizi daha eski, dünya ve bağımsız sinemanın daha geniş dünyasına kaptırmak istiyorsanız, yalnızca ABD platformu Fandor sizin için en iyi akış platformudur. Çünkü içeriğinin çoğu belirsiz bir alanda oturuyor.

Fandor’un filmleri klasik olacak kadar eski veya popüler değil, ama hepsi bir nedenden ötürü izlemeye değer, özellikle de Fandor’un izlemenize rehberlik eden ve öneriler sunan editoryal tarafı sayesinde. Dünyanın dört bir yanından gelen 1970’ler ve 1980’ler sinemasına özel bir odaklanma var gibi görünüyor, ancak aynı zamanda çok çeşitli. Seçici bir izleyici değilseniz ve sadece harika bir eski sinema izlemek istiyorsanız, Fandor iyi bir seçim olabilir.

Elbette, seçim bu listedeki diğer girişler kadar geniş değildir, ancak ABD’de yaşıyorsanız, kontrol etmelisiniz.

Buraya tıklayarak Fandor’a göz atabilirsiniz.

5. BFI Player

BFI Player

Oldukça uygun fiyatlı
Güncel filmler kiralayabilirsiniz

BFI Player, İngiliz Film Enstitüsü (adından da anlaşılacağı gibi) BFI’nin yayın hizmetidir, bu yüzden platformuna sadece eski bir film koymadığını biliyorsunuz. Hayır, seçimi sadece en yüksek sınıftır. İngiltere’de BFI Player’ı mobil cihazlarda ve ABD’de Roku Kanalı’nda alabilirsiniz. Kadrolarda farklılıklar bekleyin.

Bu listedeki diğerlerine kıyasla oldukça düşük bir aylık fiyat için, dünyanın dört bir yanından seçilmiş bir klasik seçkisi elde edersiniz. Şu anda İngiltere’de, BAFTA kazanan Bait’in yanı sıra Paris, Texas, 8 1/2 veya Ghost World gibi klasikler de var.

İngiltere’de, birçoğu yeni, sinemalarda veya film festivali devresinde sıcak olan yaklaşık 2.000 film kiralama seçeneği vardır ve kira fiyatı bir tiyatro biletinin ortalama maliyetinden çok daha düşüktür. Buna ek olarak, çoğu kısa film veya yıllar boyunca İngiltere’nin kurgusal olmayan görüntüleri olan 11.000’den fazla ücretsiz içerik seçeneği bulunmaktadır.

Buraya tıklayarak BFI Player’a göz atabilirsiniz.

6. IndieFlix

IndieFlix

Bağımsız sinema için gerçek zamanlı aktarım hizmeti

Film endüstrisini destekler
Hem şort hem de özellikler
Büyük bir koleksiyona benzemiyor

IndieFlix’in adı oyunu daha çok veriyor – bağımsız filmler için bir akış hizmeti. Buna hem uzun metrajlı filmler, kısa filmler ve belgeseller, hem de seçkin TV şovları ve yavaş sinema dahildir.

IndieFlix’teki içeriğin büyük bir kısmını orada sahip oldukları bazı klasikler için kaydettiğinizi duymuyorsunuz, ancak dünyanın dört bir yanından gelen bu bağımsız filmlerden bazılarını izlemek her yerde sanatçıları destekliyor ve ufkunuzu genişletiyor.

Yazarken, IndieFlix’in kütüphanesi bu listedeki bazı rakiplerle karşılaştırıldığında biraz sınırlı gibi görünüyor, ancak sıraları zamanla büyüyebilir. Aynı zamanda birkaç orijinali de var ve SSS’ye göre küresel olarak akış yapıyor.

Buraya tıklayarak IndieFlix’e göz atabilirsiniz.

7. Acorn TV

Acorn TV

Üst düzey bir İngiliz akış hizmeti

Birçok İngiliz TV
Birçok Agatha Christie
İngiltere’de mevcut değil

İngiliz TV’yi seviyorsanız, Acorn TV sizin için gerçek zamanlı abonelik hizmeti olabilir, çünkü yaptığı en önemli şey budur (diğer ülkelerden de bazı içerikler var, ancak İngilizlik Acorn TV’nin şeyidir).

Servis, Agatha Christie içeriğinin yanı sıra Midsomer Cinayetleri, Doc Martin ve Dedektörler gibi son birkaç yıldaki İngiliz şovlarına da sahip. Orta İngilizce aksanlarındaki cinayetler hakkında konuşan yeterince insan bulamıyorsanız, bazı orijinalleri de ortaya koyuyor.

Acorn TV aslında İngiltere’de bulunmuyor, ancak daha sonra 2020’de yayınlanacak, ancak şovların çoğu yine de TV’de mevcut. ABD’deki benzer içerik için başka bir alternatif, İngiltere’de bulunan Britbox’tur.

Buraya tıklayarak Acorn TV’ye göz atabilirsiniz.

3 Adet Bonus

The Film Detective, kamu malı olan eski klasiklerin bir arşividir, ancak site onları geri yükler ve izlemeyi çok daha kolay hale getirir. Buraya tıklayarak The Film Detective’ye göz atabilirsiniz .

Sony Pictures’a ait olan Crackle, her yerde bulunmasa da, bazı orijinaller de dahil olmak üzere birkaç büyük şirketten sınırlı sayıda yeni film koleksiyonuna sahiptir. Buraya tıklayarak Crackle’a göz atabilirsiniz .

Vimeo, yeni filmler için ilk çağrı noktanız olmayabilir, çünkü daha yaygın olarak YouTube’un en büyük rakibi olarak bilinir, ancak aslında çoğu indie ve gelecek film yapımcısı tarafından kısa (ve bazen uzun metrajlı) filmlerini yayınlamak için kullanılır, böylece bazen orada taşlar bulabilirsiniz. Buraya tıklayarak Vimeo’ya göz atabilirsiniz .

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir