Kapatmak için ESC'ye basın

Half-Life Alyx’ten VR’ı Kaldırabilecek Mod için Valve’den Açıklama Geldi!

Geçtiğimiz gün sonunda oyuncularla buluşan Half-Life Alyx, VR oyunu olmasından dolayı birçok oyuncu hayal kırıklığına uğramıştı. Valve ekibinden Robin Walker, oyundaki VR elementlerini kaldırabilecek bir mod hakkında hem sevindiren hem üzen bir açıklama yaptı.

Efsane Half-Life serisinin geri dönüşü olarak nitelendirilen Half-Life Alyx, geçtiğimiz gün sonunda oyun severlerle buluştu. Half-Life Alyx’in tüm oyuncuları mutlu ettiğini söylemek isterdik ancak serinin yeni oyunu, maalesef yalnızca VR’a özel olarak çıktı ve oyuncuların büyük çoğunluğunu üzdü.

Fakat mod desteğine izin veren Valve’in oyun motoru, bu konuda yine kurtarıcımız olabilir. Zira Half-Life Alyx, çıkışından 1 gün geçmiş olmasına rağmen mod yapımcıları oyunla hemen ilgilenmeye başladı. Bu sayede de Half-Life Alyx’in yalnızca bir VR oyunu olmaktan çıkabileceği konuşulmaya başlandı.

Half-Life Alyx’te VR’ı kaldırabilecek mod hakkında Valve’den açıklama:

Üstelik Half-Life Alyx’in VR oyunu olmaktan çıkmasına Valve yetkililerinden de destek geldi. Tabii bu destek tam bir destek değildi. VGC ile bir röportaj yapan Team Fortress 2 baş tasarımcısı ve Half-Life Alyx programcısı Robin Walker, Half-Life: Alyx’i VR’dan ayıran bir modun hiç de kötü bir fikir olmadığını söyledi.

Açıklamalarına devam eden Robin Walker, mod hakkında “Bu modu sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde bir cümle kurdu. Walker, birçok Half-Life hayranının Valve’ın yeni oyunu neden VR yaptığını merak ettiğini anladığını söyledi. Ancak Walker, oyuncuların bu oyunu bir kez oynadıklarında bu sorunun cevabını alacaklarını da ekledi. Bununla birlikte mod çıktığı takdirde aynı anlamın taşınacağından emin olmadığını aktardı ve devam etti:

“Sonuç olarak insanların VR’sız versiyona eriştiklerinde ve VR’a yönelmekle kazanılan tüm şeyleri kaybettiklerinde bu seçimi neden yaptığımızı çok iyi bir şekilde anlayacaklar. İnsanların bu deneyime sahip olmaları ve farkına varabilmeleri için istekli olan bir parçam var —şimdi anladım. Şimdi o VR dışı duruma geçişte kaybettiğimiz her şeyi görüyorum ve neden bunu yaptıklarını anlıyorum.”

Robin Walker, aynı röportajında yeni Half-Life oyununun duyurulması hakkında ekibin hissettikleri için de bazı açıklamalarda bulundu. Walker, ekibiyle oyunu bitirmekten ziyade nasıl duyuracakları hakkında şaka yaptıklarını söyledi ve oyunu yapabildikleri kadar iyi yapmaya uğraştıklarını belirtti.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir