Kapatmak için ESC'ye basın

Huawei, yeni akıllı telefon modellerinde aralarında Google Maps, YouTube, Search, Drive, bulunduğu Google uygulamalarına ve servislerine yer vermeyecek.

BBC’nin haberine göre, Google, ABD hükümetinin Huawei’ye yönelik yaptırımları kapsamında Huawei’ye yaptırım uygulanacağını ve aralarında Google uygulamalarının Huawei’nin yeni telefon modellerinde yer almayacağını doğruladı.

Google’nin bu kararı, Huawei’nin yeni modellerinde Google’nin uygulama mağazası olan Google Play’e erişimin kısıtlanacağı anlamına da geliyor.

ABD hükümeti Amerikan teknoloji şirketlerine çeşitli sınırlamalar getirmiş ve bu kapsamda Huawei’ye ürün ve servis satışını Mayıs ayındaki düzenlemeyle kısıtlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, yaptırımlarda bazı istisnalar olabileceğini belirtse de ABD’nin yetkili organları, Huawei’nin 130’dan fazla ticaret lisansı talebine olumlu yanıt vermedi.

Huawei’nin önümüzdeki haftalarda kullanıcıların beğenisine sunacağı yeni akıllı telefon modeli Mate 30 Pro, şirketin ABD’nin yaptırımlarından sonra sunacağı ilk amiral gemisi akıllı telefon modeli olacak.

Uzmanlar, Google uygulamalarını içermeyen Mate 30 serisinin ve çıkacak yeni Huawei modellerinin özellikle Avrupa satışlarında sıkıntı yaşayacağını savunuyor. Huawei, Harmony OS ismiyle duyurduğu kendi işletim sistemi üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

Huawei yetkililerinden alınan bilgiye göre, firmanın bugüne kadar satılmış, satışta olan ve stoklarda bulunan telefonları, ABD ambargosuna dahil değil.

Huawei’nin satışta bulunan ve ABD yaptırımları kapsamında olmayan telefonlar (Google uygulamalarını kullanabilen);

-P30 LİTE

-P30 PRO

-P30

-MATE 20 PRO

-MATE 20 LİTE

-P20 PRO

-P20

-P20 LİTE

-MATE 10 PRO

-MATE 10 LİTE

-P SMART 2018

-P SMART 2019

Huawei Mate 20 Pro

-Y7 2019

-Y5 2019

-Y6 2019

-Y7 2018

-Y5 2018

-Y6 2018

-P10 PLUS

-P10 LİTE

-P10

-P9

-P9 LİTE 2017

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir