Kapatmak için ESC'ye basın

Facebook’a ait sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir kullanıcının aynı mesajı başkalarına iletme sayısına sınırlama getirmesinden sonra viral mesaj yönlendirme mesajı özelliğinde büyük bir düşüş yaşadı.

WhatsApp, sınırlar getirdikten sonra, küresel olarak “çok yönlendirilmiş mesajlar” kriterlerinde %70’lik bir düşüş olduğunu söyledi. Kullanıcılar arasında iletilen mesajların akışını sınırlama kararı, viral ve sahte mesajların, özellikle de yeni coronavirüs salgını nedeniyle dünyanın evinde olduğu dönemde platformuna yayılmasını engellemek için geliyor.

Şirket bu nedenle, “WhatsApp viral mesajlarla başa çıkmak için üzerimize düşeni yapıyor. Kısa bir süre önce, “çok yönlendirilmiş mesajları” tek bir sohbette paylaşmak için bir sınır getirdik. Bu yeni sınırı uygulamaya koyduğundan beri, küresel olarak WhatsApp’a gönderilen çok yönlendirilmiş mesajların sayısında %70’lik bir azalma olmuştur. Bu değişiklik, WhatsApp’ın kişisel ve özel görüşmeler için bir yer tutmasına yardımcı oluyor.” bu değişikliğin, uygulama üzerinden paylaşılan sohbet ve kişisel bilgilerin korunmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Yanlış Bilgilerin Yayılmasını Önlüyor

Bu ayın başlarında, WhatsApp bu ayın başlarında kullanıcıların bir kerede yalnızca bir kullanıcıya veya gruba ileti göndermesine izin veren bir kısıtlama getirmişti. Sınır, Whatsapp platformunda bir mesaj 5 kez iletildikten sonra devreye girer, ve devreye girdikten sonra bir mesaj bir WhatsApp grubuna veya bir kişiye aynı anda iletilebilir. Yani çoklu olarak kesinlikle gönderemezsiniz. Bu hareket, yanlış bilgilerin yayılmasını önemli ölçüde yavaşlatmak anlamına geliyordu. Bundan böyle kullanıcılar, herhangi bir mesajı 5 kişiye ilettikten sonra, aynı mesajı ikinci kez toplu şekilde iletemeyecek.

Bunun dışında, WhatsApp dünyadaki 2 milyar kullanıcısına hitap etmek için kullanıcı deneyimini geliştirmeye çalışıyor. Henüz yayınlanmamış iletilerin doğrulanması, bir WhatsApp Grup Video’sundaki katılımcıların sayısını dörtten sekize arttırması ve daha pek çok özellik ekledi.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir