Kapatmak için ESC'ye basın

Apple Watch 6 Özellikleri Nasıl Olacak?

Apple bu yılın sonlarında yeni iPhone modelleriyle birlikte Apple Watch 6’yı da tanıtacak. Şimdiye kadar Apple Watch 6 ile ilgili birçok söylenti yapıldı. Bu söylentilerin bazılarında Apple Watch 6 modelinin tansiyon ölçme özelliğine sahip olacağına dair bazı detaylar mevcuttu.

Apple Watch 5

Apple Watch 6 Kandaki Oksijeni Ölçecek!

Aslına bakılırsa bu yıllardan beri beklenen bir özellik. Fakat görünen o ki Apple saat aracılığıyla doğru bir şekilde tansiyon ölçmenin yolunu daha bulamadı.

Sızdırılan son raporlara göre, Apple Watch 6 şu anlık tansiyon ölçmese de farklı sağlık özellikleri sunacak. Bunlardan en önemlisi ise kandaki oksijen oranını ölçebilecek olması. Bunun yanı sıra çok beklenen aktif bir uyku takip özelliğinin de Apple Watch 6 ile gelmesi bekleniyor.

Apple Watch 6 özellikleri için sızdırılan bu iki detay aslında çok da yeni sayılmaz. Çünkü iFixit 2015 yılında eski Apple Watch modellerinde de kandaki oksijeni tespit edebilecek sensörlerin bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Lakin bu sensörler hiçbir zaman yazılımla desteklenmedi. Dolayısıyla yeni Apple Watch için söz ettiğimiz kandaki oksijen oranının ölçülmesi olayı eski Apple Watch modelleri için de gelebilme ihtimali var.

Uyku takibi konusunda ise Apple’ın farklı bir yöntem izlemesi bekleniyor. Çünkü hala pek çok kişi saatini uyurken şarja takma taraftarı. Bu bağlamda yeni Apple Watch’ın uzun bir pil ömrü sunması beklenebilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir