Kapatmak için ESC'ye basın

Türkiye’de en son 2005-2011 arası 7 kez gerçekleşen yarışlardan sonra bir daha Türkiye’de düzenlendiğini görmediğimiz Formula 1 yarışları artık tekrar İstanbul’a dönüyor, koronavirüs salgını dolayısıyla seyircili olup olmayacağı belli değildi. 13-14-15 Kasım’da gerçekleştirilecek yarışların seyircili olmasına karar verildi.

Formula 1 Türkiye Bileti Fiyatları Açıklandı!

Formula 1 Türkiye Biletleri Fiyatları Ne Kadar?

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak yarışlara 100 bin kişilik katılım beklediklerini ve bilet fiyatlarının kısa süreliğine 30 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Dünya genelinde 2 milyar kişinin yarışı izleyeceği varsayılırken, Türkiye’ye gelen misafirlerden 50 milyon dolar kazanç sağlanması bekleniyor.

İstanbul Park’ta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vural Ak’ın açıklamasına göre, organizasyonda 100 bin kişiyi ağırlanabilecek. Formula 1 yönetimi ile yapılan yoğun görüşmeler sonucunda bilet fiyatlarını, Intercity’nin kuruluşunun 30’uncu yılı onuruna pistin belirli noktaları için günlük 30 TL’ye gelecek şekilde belirlendi. Yani biletler 3 günlük yarış 90 TL olarak kısa bir süreliğine bu fiyata göre satın alınabilecek.

Formula 1 Türkiye Bileti Fiyatları Açıklandı!

Vural Ak, 30 TL’lik biletlerin sadece açık alanlar için olduğunu belirtti. Kapalı tribünleri tercih edecek vatandaşlar, bundan fazla ödeme yapmaları gerekiyor. Ayrıca 30 TL’lik biletlerin fiyatları, yarış günü yaklaştıkça artacak.

Formula 1 Türkiye Biletleri Ne Zaman Satılacak?

9 yıl sonra yeniden Türkiye’de gerçekleşecek Formula 1‘in biletleri, önümüzdeki hafta itibarıyla satışa sunulacak. Yetkililerin beklentisi, yabancılarla birlikte 100 milyon dolarlık bir ciro yapması. Koronavirüs salgını dolayısıyla şu an için bu konuyla ilgili net bir şey söylemek doğru olmaz.

Formula 1 Türkiye Bileti Fiyatları Açıklandı!

Intercity İstanbul Park Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Türkiye’nin yeniden Formula 1 takvimine girmesinin altında yatan en önemli nedenin koronavirüs salgınının sağlıklı yönetilmesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Formula 1 Grand Prix İstanbul’daki etkinliğiyle sadece 1 yıllık anlaşmaya varıldığını belirten Vural Ak, önümüzdeki yıllarda da anlaşılabilme ihtimalinin olduğunu ve Formula 1 yönetiminin Türkiye’de olduğu için memnun olduğunu açıkladı.

Formula 1 Türkiye Bileti Fiyatları Açıklandı!

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir