Kapatmak için ESC'ye basın

Bir rapora göre Facebook, kullanıcıların her iki platformda da sohbet etmesini sağlamak için Instagram ve Messenger sohbetlerini birleştirmeye başladı.

Kullanıcılardan gelen raporlara atıfta bulunan Verge, güncellemenin yakında Android ve iOS cihazlarda sunulacağını bildirdi.

Makaleye göre Instagram uygulaması güncellendikten sonra Messenger işlevini yerleştirebilecek ve daha fazla emoji ve yanıt için kaydır ve “Facebook kullanan arkadaşlarla sohbet etme” gibi özellikler ekleyebilecek.

Bu, Facebook’un bireysel ürünleri ve uygulamaları bir araya getirme çabalarının en son adımı olabilir. Geçtiğimiz iki yıl içinde, Instagram ve WhatsApp’ı, kullanıcıların uygulamaların Facebook’a ait olduğuna dair farkındalığını artırmak için yeniden markaladı ve CEO Mark Zuckerberg, şirketin tüm mesajlaşma hizmetlerini entegre etme planlarını açıkladı.

Ek olarak, tüm uygulamalarını (WhatsApp, Messenger ve Instagram) milyarlarca kullanıcı için tek bir birleşik deneyim haline getirme girişiminde, sosyal ağ devi daha önce anlık mesajlaşma platformuna yeni kullanıcılar için “Facebook’tan WhatsApp” ibaresini eklemişti.

Facebook, Instagram ve Messenger'ı Birleştiriyor

Bunu uzun vadeli bir proje olarak adlandıran Zuckerberg, bu yılın başında, uygulamalar arası işlevselliğin 2020 veya sonrasında gerçekleşeceğini söyledi.

Bu arada Facebook’un 2012’de 715 milyon dolara satın aldığı fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip ve geçen yıl sosyal medya şirketinin gelirinin dörtte birinden fazlasını elde etti. Instagram’da Direct’ten sorumlu ekip, Facebook Messenger ekibine rapor veriyor ve şirket, Instagram’ın markalamasını“Facebook’tan Instagram” olarak değiştiriyor.

Böyle bir hareket, sosyal ağ devinin reklamverenlere daha yüksek kullanıcı katılımı sunmasına ve reklamcılık bölümünü daha da büyütmesine izin verebilir.

https://www.livemint.com/technology/apps/facebook-starts-merging-instagram-and-messenger-chats-report-11597485204356.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir