Kapatmak için ESC'ye basın

Apple, müşterilerin temassız ödeme yapması için bir telefonun kredi kartına veya akıllı telefona dokunmasına olanak tanıyan bir sistem oluşturan temassız NFC ile ödeme sistemi girişimi olan ​​Mobeewave’i satın aldı. Bu işlevsellik, iPhone’ların ek bir donanım gerektirmeden ödeme sistemi olarak kullanılmasını sağlayabilir.

Bloomberg’e göre Apple, şirketi yaklaşık 100 milyon dolara satın aldı. Mobeewave’in teknolojisi, tüm modern iPhone’larda yerleşik olan NFC ile çalışır. Mobeewave uygulamasıyla ödeme göndermenin bir işlem tutarı girmek ve akıllı telefonun arkasındaki NFC özellikli bir karta dokunmak kadar basit olduğunu söylüyor.

Apple, NFC Ödeme Sistemi Startup'ı Mobeewave'i Satın Aldı

Apple, düzinelerce çalışanı içeren tüm Mobeewave ekibini işe aldı ve şirket bulunduğu Kanada Montreal’den çalışmaya devam ediyor. Apple satın almayı tipik ifadesiyle doğruladı: “Apple zaman zaman daha küçük teknoloji şirketleri satın alıyor ve genellikle amacımızı veya planlarımızı tartışmıyoruz.”

Bloomberg’in belirttiği gibi, satın alma Apple’ın Square gibi şirketlerle rekabet etmesine izin verme potansiyeline sahip, bu da iPhone kullanıcılarının kredi ve banka kartı ödemelerini kabul etmesini sağlayan bir donanım sağlıyor.

https://www.macrumors.com/2020/07/31/apple-acquires-mobeewave-payments-startup/

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir