Kapatmak için ESC'ye basın

Xbox Series X tasarımı ve birçok donanım özelliği belli olmasına rağmen rakibi Sony, yeni PlayStation hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. 2020 yılı sonunda satışa başlaması beklenen Xbox Series X heyecanla beklense de, rakibi Sony PlayStation 5 tasarımı ve donanım özellikleri de bir o kadar merak ediliyor. Bugün çıkan konsept tasarımlarla da beklenene en yakın PlayStation 5 tasarımı belli oldu!

Beklenene En Yakın Sony PlayStation 5 Tasarımı Belli Oldu!

PlayStation 5’in en büyük rakibi olması beklenen Xbox Series X birçok özelliği ve tasarımıyla resmi olarak karşımıza çıksa da, uzun süredir Sony’den yeni oyun konsoluna dair herhangi bir açıklama gelmedi. The Last of Us Part II, Iron Man VR gibi oyunların da gecikmesiyle, Sony’nin PlayStation 5’i bu oyunlarla birlikte sunacağı iddiaları ortaya atılmaya başladı. Tabii ki bu süreçte Sony yeni oyun konsolu hakkında herhangi bir şey açıklamadı. Fakat bugün şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntıların ışığında PlayStation 5’in beklenene en yakın konsept tasarımları ortaya çıktı.

PlayStation 5 Konsept

İsabetli sızıntılarıyla tanınan LetsGoDigital, render görüntüler için tasarımcı Snorey ile ortak bir çalışma yürüterek PlayStation 5’in beklenen kutu tasarımını ortaya çıkardı. Birçok farklı konsept tasarım garip şekillerden yararlanırken, en gerçekçi tasarım bu gibi duruyor. Daha önceki tasarımlarda Nintendo GameCube’den bile ilham alınan çizgiler görmüştük. Fakat bu tasarım PlayStation 4 Pro’dan oldukça ilham almış ve geliştirilmiş bir versiyonu gibi duruyor.

Birçok sızıntı da cihazın PlayStation 4 Pro benzeri bir tasarımla geleceğine işaret ederken, konsept tasarımların beklenen tasarım olması da kuvvetli bir ihtimal haline geldi. Tabii ki bu süreçte Sony’nin resmi bir açıklama yapması da bekleniyor. PlayStation 5’in tanıtım tarihi de coronavirüs pandemisi nedeniyle bir süre daha gecikecek gibi duruyor. Tabii ki bu tasarımın yanı sıra daha önce çıkmış birçok konsept tasarım da mevcut. Örneklerinden birine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Video:

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir