Kapatmak için ESC'ye basın

Geçtiğimiz günlerde “Nokia 3310” gibi telefonlarını hatırlayacak kadar yaşlı olanlar, bu telefonların şarj edilmesine gerek kalmadan haftalarca kullanabildiğini kesinlikle hatırlayacaktır. 

Bugünkü telefonların çoğu, tek şarjla kullanımları bir gün sürüyor ya da bilemedin bazı durumlarda muhtemelen iki, ama telefonlar arasında bir hafta kullanım süresi alan telefonlar göremiyoruz. Bununla birlikte, daha uzun süre çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır, böylece şarj cihazına çok sık bağlı kalmazsınız.

Android telefonunuzu daha uzun süre kullanmak için kullanabileceğiniz bazı ipuçları bulduk. Bu ipuçları iPhone’lar için çok iyi sonuçlar alamayabilirsiniz iPhone’lar için yakında yeni bir yazı paylaşacağız ve bazı Android telefonlarda daha etkili olacaktır, ancak yüzlerce Android cihazını test ettiğimiz yıllara dayanarak, bunların çoğunun çoğu telefon için çalışacağını söyleyebiliriz.

Bir Bakışta Telefonunuzda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır:

  1. Telefonunuzla Ne Yaptığınızı Kontrol Edin
  2. Ayarları Kontrol Edin
  3. Kullanılmayan Uygulamaları Kapatın
  4. Parlaklığı Görebileceğiniz Düzeyde Azaltın (Ne Kadar Az Parlaklık O Kadar İyi)
  5. Hareketli Duvar Kağıtlarını Kapatın (Hareketli Duvar Kağıdı Batarya Sömürür)
  6. Bağlantıları Kesin (Hiç Değilse Uyurken)
  7. Karanlık Modunu Açın
  8. Pil Tasarrufu Modları
  9. Bazı Lite-r Uygulamalarını Kullanın

Android Telefonunuzda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Android Telefonda Pil Tasarrufu Nasıl Yapılır?

1. Telefonunuzla Ne Yaptığınızı Kontrol Edin

Filmleri ve TV şovlarını izlemek veya oyun oynamak akıllı telefonunuzun bataryasını gerçekten hızlı bir şekilde tüketebilir, bu nedenle cihazınızı mümkün olduğunca uzun süre işaretlemek istiyorsanız, Netflix’i her açtığınızda kullanmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz. Belki onun yerine dijital bir kitap okudunuz mu?

2. Ayarları Kontrol Edin

Harika bir ekrana sahip bir akıllı telefonunuz varsa, telefonunuzu uzun süre devam ettirmek için bu ekrandan biraz mahrum kalabilirsiniz. Ne olursa olsun, Ayarlar menüsüne, ardından Görüntü seçeneklerine atlarsanız, onu değiştirmenin yollarını bulacaksınız.

Yüksek çözünürlüklü ekranlar pili tüketebilir, bu nedenle 4K, 2K veya HD+ ‘daysanız, telefonun daha uzun süre dayanmasını sağlamak için bu ayarları daha düşük bir çözünürlüğe düşürmeniz mümkündür. Tabii ki, içerik eskisi gibi iyi görünmeyecek, ancak bu pil dayanıklılığı için küçük bir bedel.

Yeni akıllı telefonlarda bazen “Standart60Hz yerine saniyede birçok kez ekranı yenileyen 90Hz veya 120Hz ekranlar bulunur, ancak bu ayarlar aynı zamanda bataryanızın şarjını çok hızlı bir şekilde azaltır. Bu tür telefonlar bunu değiştirmenize izin verir, bu nedenle kullanım sürenizi uzatmak için 60Hz’e ayarına düşürün.

3. Kullanılmayan Uygulamaları Kapatın

Bir uygulamayı kullandıktan ve telefonunuzun menüsüne geri dönmek için anasayfa düğmesine basın veya yukarı kaydırın, bunun gözden kaçtığını ve aklınızdan çıktığını düşünebilirsiniz, aslında hala telefonunuzdan güç harcıyor olabilir.

Birçok uygulama, uygulama etkin olmasa bile çalışan arka plan işlemlerine sahiptir ve arka planda çalışan çok sayıda uygulamanız varsa, telefonunuzun pil ömrünü oldukça tüketebilir. Uygulamalarınız kapalı olsa bile arka planda çalışabilir. Arka plan uygulamalarını ayarlardan kapatabilirsiniz.

4. Parlaklığı Görebileceğiniz Düzeyde Azaltın (Ne Kadar Az Parlaklık O Kadar İyi)

Android 9 ve Android 10 telefonlar ilk aldığınızda otomatik parlaklık açık olarak gelir, bunu kapatmanız da fayda var.

Daha parlak ekranlar daha fazla güç kullanır, bu nedenle parlaklığınızı azaltmak telefonunuzun daha uzun süre kullanmanızı sağlayabilir ve parlaklığınızı çok azaltırsanız fark edilebilir bir kullanım kaydedebilirsiniz.

Bununla birlikte, modern Android telefonlar otomatik parlaklığa sahiptir, bu da çevrenize göre ekranın parlaklığını arttırıp azaltabilir. Bu çok faydalıdır, ancak parlak bir alandaysanız ekranınızı daha parlak hale getirir, ama pil tasarrufunuzu yani parlaklığı düşük tutma çabalarınızı mahveder. Telefonunuzun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını istiyorsanız otomatik parlaklığı kapatmanızı öneririz.

Otomatik parlaklığı kapatmak kolaydır: sadece yukarıdan aşağı kaydırın ve parlaklığı değiştirmek için kaydırıcının yanında bu özelliği değiştirmek için bir seçenek olmalıdır. Ya da ayarları kurcalamanızı öneririz mutlaka bulursunuz…

5. Hareketli Duvar Kağıtlarını Kapatın (Hareketli Duvar Kağıdı Batarya Sömürür)

Ekran ayarları çözünürlük ve yenileme hızı ile sınırlı değildir. Telefonunuzun daha uzun ömürlü olmasını düşünüyorsanız, pil tüketimini etkileyebilecek farklı ekran modları vardır.

Her zaman açık ekran yerine 15 saniye veya 30 saniye ile sınırlayabilirsiniz. Akıllı telefonlarda her zaman açık ekranlar akıllı telefonlarda yıllardır var. Ancak her zaman açık ekranınız size ne gösteriyor olursa olsun, biraz pil tüketiyor olacak. Telefonunuzun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını istiyorsanız, kapatın!

Bazı telefonların, telefonunuzun temelde hareket eden arka planları olan canlı duvar kağıtları vardır – bunlar dalgalanan basit desenler veya gerçek hareketli görüntüler olabilir ve bunlar özellikle telefonunuzun ana menü kısmına bakarak çok fazla zaman harcarsanız bol miktarda pil tüketebilir. Duvar kağıdınızı statik bir ekran görüntüsüne değiştirmek, telefonunuzun daha uzun süre dayanmasını sağlar.

6. Bağlantıları Kesin, Wi-Fi Bluetooth gibi (Hiç Değilse Uyurken)

Bir telefonun bizi daha geniş dünyaya bağlaması amaçlanıyor, ancak görünüşe göre bağlantı pili tüketiyor, bu nedenle telefonunuzu daha uzun ömürlü tutmak istiyorsanız bu ayarları kapatmalısınız.

Mobil veri, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarının tümü bağlantınızı korumak için biraz pil alır, özellikle de çok farklı şeylere bağlıysanız Bluetooth, bu nedenle bunları kullanmıyorsanız bunlardan birini veya birkaçını kapatmaya değer olabilir.

Uçak Modu bunları otomatik olarak kapatır, belirli pil tasarrufu modlarını ayarlarsanız ve telefonunuzun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için kolay bir geçiş olabilir.

7. Karanlık Modunu Açın

Hangi telefona sahip olduğunuza ve ona bakmaya devam edebiliyorsanız, karanlık mod telefonunuzun daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir.

OLED veya AMOLED gibi bir LED tabanlı ekrana sahip bir telefonunuz varsa, cihazınız LED’leri kapatarak siyah renk gösterir, bu da güç tasarrufu sağlar, bu nedenle karanlık modu (en popüler özelliklerden biri olan karanlık modu Android 10‘un bir parçası olarak gelir ya da gece modu artık ne derseniz) bol pil tasarrufu sağlar.

Her farklı rengi açarak siyahın yaratıldığı LCD ekranlarda durum böyle değildir, bu yüzden aslında bu durumda pil yoğunluğu LED tabanlı ekrana nazaran biraz daha fazla olabilir.

8. Pil Tasarrufu Modları

Çoğu Android akıllı telefon, belirli seçenekleri kapatmak için kolayca açabileceğiniz bir pil tasarrufu moduna sahiptir. Bu genellikle süslü ekran teknolojisini ve bazı animasyonları kapatır ve arka plan işlemlerini azaltır, bu nedenle temel olarak daha önce bahsettiğimiz önceki adımların bazılarını pil tasarrufu modları yapar.

Bununla birlikte, farklı telefonlardaki farklı pil modları farklı şeyler yapar, bu nedenle bu listeyi incelemenizi öneririz. Seçenekler paneline erişmek ve onu seçmek için aşağı kaydırarak veya bunu yapmak için “Ayarlar” menüsüne giderek pil tasarrufu modlarını kolayca açabilirsiniz.

Bazı telefonlar, telefonunuzu arama ve mesajlaşmaya indirgeyen eski bir (3310 gibi olmasa da biraz tuğla gibi hissettirebilir) telefona dönüştüren ultra pil tasarrufu modlarına bile sahiptir, bu da açıkça aşırı gereksizdir yani 3310 alın daha modern olur diyebiliriz. 🙂 Ancak telefonunuzun ömrünü arttırabilir.

9. Bazı Lite (Düşük pil harcayan) Uygulamaları Kullanın

En popüler uygulamalardan bazıları Lite veya Go sürümlerine sahiptir. Google ve Facebook’tan uygulamalar bunların en popüler örneklerinden bazılarıdır. Bu uygulamalar, genellikle biraz daha temel oldukları için büyük uygulamaları işleyemeyen daha zayıf telefonlar için oluşturulur.

Bu daha hafif uygulamaların bir yan etkisi, daha az pil ve CPU kullanmalarıdır, bu nedenle bunları sosyal medya veya bağlantı uygulamalarınızın bir kısmı veya tamamı için kullanırsanız, çok fazla güç tasarrufu elde edersiniz.

Genellikle daha yavaş ve daha az güçlü oldukları için bu uygulamaların böyle birkaç dezavantajı vardır, ancak pil tasarrufu yapması dezavantajını dengelemek için yeterli olabilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Çok Sağolun Hocam Haftalardır Bunu Arıyordum Çok İşime Yaradı Sonunda PUBG’de 5 Saat Aralıksız Oynayabilcem 😀

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir