Kapatmak için ESC'ye basın

Galaxy S20 ailesi, Türkiye dahil birçok ülkede Exynos 990 ile satışa çıktı. Bu ülkeler arasında firmanın ana vatanı Güney Kore de bulunuyor. Güney Kore’deki değişikliğin ardından tepkiler ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S20 işlemci değişikliği tepkilere neden oldu. Firmanın kendi bünyesinde geliştirdi Exynos işlemciler, hedef ülkeye göre insanlarla buluşuyor. Bu konuda değişiklik yapan firma ağır eleştiriler aldı.

Bununla birlikte Samsung’un böyle bir adım atmasının sebebi olarak, Exynos işlemciyle Snapdragon işlemcinin verdiği performansın alınmaması belirtiliyor. Samsung’un geliştirdiği işlemcinin belli kriterleri aşamaması büyük tepki almış durumda.

Samsung Galaxy S20 işlemci değişikliği yaşadı

Galaxy S20‘nin farklı donanıma sahip olarak ülkelerde satışa çıktığı biliniyor. Kendi ülkesi dahil birçok yerde bu stratejiyi uygulayan firma, ülkesinde yaptığı işlemci değişikliği sonrası tepki aldı. Son çıkan bilgilere göre Samsung, Güney Kore’de Exynos 990 işlemcili modeller yerine Snapdragon 865 işlemcili modelleri satışa çıkmaya başladı.

Samsung S20 İşlemci Değişikliği Tepkilere Neden Oldu

Bunun ardından firmanın hissedarlarının, bu karar değişikliğinde memnun olmadığı ortaya çıktı. Çünkü kendi geliştirdiği donanımı kullanmak isteyenlerin çoğunlukta olduğu Güney Kore, yerli kaynakları kullanmayı en çok tercih eden ülkeler arasında.

Ülkede yer alan haberlere göre, işlemci değişikliği hissedarların haberi olmadan gerçekleştirildi. Samsung‘un beklediği performansı alamadığı da yine iddialar arasında.

Exynos işlemcilerin geleceği için henüz kesin bir bilgi yok. Ancak daha önceden sızan bilgilere göre firma Exynos 1000 modeli için çalışmaları başlatmış durumda. Bu işlemcinin 5 nm fabrikasyon süreciyle üretilmesi bekleniyor. Yine işlemcide Cortex-A78 çekirdeklerin bulunması bekleniyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir