Kapatmak için ESC'ye basın

Netflix’in ebeveyn kontrolleri konusundaki geçmiş kayıtları en iyi ihtimalle yetersizdi. Akış platformu, 2018’de çocukları belirli filmlerden uzak tutmak için PIN eklerken, o hesaptaki tüm profillere uygulandı ve yetişkinlerin her şey yayınlamak istediklerinde profillerinin kilidini sürekli olarak açmaları gerekecekti.

Bu değişti, Netflix başka bir ebeveyn kontrolü güncellemelerini topluyor. Bu kez, bireysel profiller PIN kodları kullanılarak kilitlenebilir, sadece çocukları yetişkin filmlerinden uzak tutmakla kalmaz, aynı zamanda diğer yetişkinlerin (belki de oda arkadaşlarınız gibi) Netflix profilinizi meraklı gözlerden korur.

Netflix’e göre profilinize bir PIN eklemenin iki avantajı vardır: platformun algoritmasının, aynı profili kullanmanız durumunda başkasının görüntüleme seçeneklerine göre içerik önermesini durduracak ve yarı yolda bir bölüm veya film izlemeyi bıraktıysanız ayrıldınız.

Profilinize PIN Nasıl Eklenir?

Bireysel profiller için bir PIN ayarlamak kolaydır, ancak bunu yapmak için izlemeniz gereken birkaç adım vardır. Bunu yalnızca bir tarayıcıdaki Netflix yayın sitesi üzerinden de ayarlayabilirsiniz – bunu en azından şimdilik mobil uygulama (Android veya iOS) üzerinden yapamazsınız.

Bunu yapmak için hesap şifrenizi de hatırlamanız gerekir. PIN ayarlamak için:

  1. Netflix hesabınızda oturum açın.
  2. Kilitlemek istediğiniz profili seçin.
  3. Sağ üst köşedeki profilin altındaki açılır menüden Hesap’a tıklayın.
  4. Profil ve Ebeveyn Denetimleri bölümüne gidin ve uygun profili seçin.
  5. Profil Kilidi’nin yanındaki “Değiştir”i tıklayın, bu sizi farklı bir sayfaya götürür.
  6. Hesap şifrenizi girin.
  7. 4 haneli PIN oluşturarak bu “profili kilitle” kutusunu işaretleyin.
  8. PIN kodunuzu girin ve kaydedin…

İnce Filtre

Bireysel hesaplar için PIN eklemek, Netflix’in ebeveyn kontrollerini iyileştirmek için sunduğu tek güncelleme değil ebeveynler artık ülke derecelendirmelerine göre yaşa uygun olmayan içerik filtreleri uygulayabilecek.

Bu, kullanıcıların dizileri ve filmleri Netflix Çocuk deneyiminden ayrı ayrı kaldırmasına olanak tanır – böylece beş yaşındaki çocuğunuz yanlışlıkla bir John Wick fiske veya The Witcher’ın bir bölümünü izlemeyebilir veya hatta sınırları biraz zorlayan Stranger Things gibi gösteriler .

Ayrıca, çocuklarınızın kendi profilleri aracılığıyla izledikleri şeyleri takip edebilecek ve otomatik oynatılan videoları da kapatabileceksiniz. Tüm bunlara Profil ve Ebeveyn Denetimleri bölümünde de erişilebilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir