Kapatmak için ESC'ye basın

Çin merkezli teknoloji şirketi Chuwi, eksantrik ürünleriyle bizi şaşırtmaya devam ediyor. Aerobox’tan (Windows’u Xbox One S bileşenlerine benzeyen bir konsol tarzı PC) sonra, firmanın dünyanın en küçük 4K PC’si olarak sunduğu bir cihaz olan LarkBox ile tanışın.

Hacmi (160cc) PC stick (veya en küçük Windows 10 stick bilgisayar diyebilirsiniz). 2015 yılında gözden geçirdiğimiz Intel Compute Stick’in boyutları 103 x 37 x 12mm idi. LarkBox’ın ise 61 x 61 x 43mm.

LarkBox’un Celeron N4100 işlemcisi, çoğu PC sticklere güç veren Atom Z8350’den (CPUBenchmark testlerine göre) yaklaşık üç kat daha hızlıdır. Ayrıca önemli ölçüde daha fazla kaynakla geliyor: 6GB LPDDR4 RAM ve 128GB ROM (Depolama kapasitesi, muhtemelen eMMC).

Chuwi’nin cihazında iki USB Type-A konektörü vardır, biri Type-C (yalnızca güç için, ancak muhtemelen bir yerleştirme istasyonu veya taşınabilir pil şarj cihazı ile kullanabilirsiniz ), bir HDMI bağlantı noktası, bir microSD yuvası ve bir 3,5 mm kulaklık jakı geliyor ve 802.11ac ile Bluetooth 5.0 destekleniyor.

Chuwi henüz bir lansman tarihini daha belirtmedi ve cihazın dünya çapında mevcut olup olmadığını onaylamadı. Fiyat da yok. Ama LarkBox’u, 250 $ / 1743 TL (vergisiz) fiyata bekleniyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

2 Yorum

  • Vay be, 1998’de kullandığım ilk bilgisayarı düşündüm de baya küçük geldi 🙂 Dünya büyüdükçe teknolojik cihazlar küçülüyor..

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir