Kapatmak için ESC'ye basın

1- Başlangıç programlarını kapatarak hızlandırmak;

Fazla kullanılmayan ya da istemediğimiz programların bilgisayar açılırken kimse açılmasını istemez. İşte o programları kapatmak için CTRL+SHİFT+ESC basalım, görev yöneticisi açılınca diğer ayrıntılar diyerek ekranı genişletelim ardından başlangıç sekmesine gelip kullanmadığımız programları kapatalım.

2- Önbellek dosyalarını temizleyerek hızlandırmak;

Başlat‘a tıklıyoruz arama yerine %temp% yazarak önbellek klasörünü açıyoruz. CTRL+A yaparak tümünü seçiyoruz, hepsini siliyoruz.

3- Disk Temizleme sayesinde hızlandırmak;

Başlat‘a tıklıyoruz arama yerine Disk Temizleme yazıyoruz.  Buradan temizlenecek diski seçiyoruz. Sonra “Sistem Dosyalarını Temizle” diyoruz. Buradan hepsini işaretliyoruz ama İndirilenleri silmeyebilirsiniz size kalmış.

4- Masaüstünü temizleyerek hızlandırmak;

Masaüstümüzü temizleyerek ve düzenli tutarak kasmaları önleyebiliriz. Bu Masaüstündeki dosyaları yeni bir klasörün içinde tutabiliriz veya silebiliriz, bilgisayarın hızlanmasında çok yardımcı olacaktır.

5- İyi bir antivirüs kullanın;

Bazı antivirüsler bilgisayar açılır açılmaz tarama yaparlar ve bu bilgisayar için çok eziyet, özellikle eski bir bilgisayarınız varsa. Bu yüzden antivirüsü iyi seçin, benim önerdiğim ESET NOD32 antivirüs.

Bu yazımızdaki 5 adımı uygularsanız, bilgisayarınız 10 saniye erken açılabilir ve kasma sona erecek veya minimuma inecektir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir