Kapatmak için ESC'ye basın

Google Arts & Culture, dünyanın dört bir yanındaki kültür kurumları ile ortaklaşa çalışarak müzelerin, galerilerin ve çok sayıda ünlü sanat eserinin dijital sürümleri sergileyen çevrimiçi bir platform. Bundan böyle Google şirketi Google Arts & Culture mobil uygulamasının içindeki yeni bir araç ile kullanıcıların fotoğraflarını sanat eserlerine dönüştürmesine olanak tanıyor. Google Arts & Culture, fotoğraflarınızı adeta ünlü sanatçıların elinden çıkmışçasına sanat eserine dönüştürüyor. Yeni özellik, yapay zeka algoritmalarıyla sıradan bir filtreden daha fazlasını vadediyor.

Fotoğrafınızı tasarlarken aynı zamanda bilgi edinin

Yeni özelliğini Art Transfer olarak adlandıran Google çekilen herhangi bir fotoğrafı yapay zeka (AI) destekli bir algoritma ile ünlü eserlerin stillerini analiz ederek fotoğrafları görsel bir şölene dönüştürüyor. Google Arts & Culture’den Michelle Luo, bir blog gönderisinde konuyla ilgili olarak “Art Transfer sadece iki şeyi karıştırmak ya da sadece görüntünüzü kaplamakla kalmıyor. Bunun yerine, seçtiğiniz belirli sanat stilinden esinlenerek fotoğrafınızın benzersiz bir şekilde yeniden yaratılmasını sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Google Arts And Culture

Yeni Art Transfer aracına erişmek için ana ekranında yer alan kamera simgesine dokunun ardından Art Transfer butonuna basın. Yeni aracı test etmek için kamera rulonuzdan bir görüntü seçebilirsiniz. Ayrıca ön veya arka kameralardan yeni bir fotoğraf çekebilirsiniz. Ardından Vincent Van Gogh, Edvard Munch ve Leonardo da Vinci gibi ev isimlerini kapsayan yaklaşık iki düzine sanatçının tarzı arasından seçim yaparak fotoğrafınızı dijital bir sanat eserine dönüştürebilirsiniz.

Google Arts & Culture uygulaması sayesinde fotoğrafınız biraz daha gösterişli bir hale dönüşürken diğer yandan stilini seçtiğiniz resim ve sanatçı hakkında bir arka plan bilgisi ile eser hakkında bilgilendirilirsiniz. Tüm bu özelliklerin yanında oluşturduğunuz illüstrasyonu, hareketsiz veya animasyonlu GIF olarak kaydedebilir ve paylaşabilirsiniz.

Google Art and Culture uygulaması, birkaç yıl önce de dikkat çeken bir özelliği kullanıcılarına sunmuştu. Kendi fotoğrafınızla ünlü resimlerdeki ikizinizi bulmanıza yardımcı olan Art Selfie aracı da kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Bunun yanı sıra geçmişte başka bir AI destekli sanat aracı başlatan şirket, geliştirdiği AutoDraw uygulaması ile basit bir çizimle tasarımınızı tahmin ederek hızlı bir şekilde çizim yapmanızı sağlıyordu.

Art Transfer aracı ise tamamen yeni bir konsept değil elbette. Rusya merkezli Prisma dört yıl önce benzer bir uygulamayı kullanıcılara sunmuştu. Dünya çapında popüler hale gelen uygulama listelerin zirvesinde yerini almıştı. Art Transfer özelliği Android ve iOS için Google Arts & Culture uygulamasında bulunarak kullanılabilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir