Kapatmak için ESC'ye basın

İşletmeler ve tüketiciler, şirket içi, şirket içi yerel depolama donanımı yerine bulut tabanlı depolama çözümlerine giderek daha fazla güvenmektedir.

2020’nin En İyi Bulut Depolama Hizmetleri

Dosyalarınız bulutta depolanır, bu da aslında bir başkasının altyapısının (veri merkezi, sunucu, sabit disk, bağlantı vb.) Basitleştirilmiş bir görünümüdür.

Amazon, 2006’da S3 (Basit Depolama Hizmeti) ile çevrimiçi olarak popüler bir depolama alanı olduğundan beri, Google verileri yalnızca “Bulut Depolama” konusuna olan ilginin son on yılda 40 kat arttığını gösteriyor. Öyle ki insanlar daha az sıklıkla “çevrimiçi depolama” olarak adlandırıyorlar.

Dışarıdaki çok sayıda bulut depolama sağlayıcısı göz önüne alındığında, verilerinizi güvende tutarken maksimum miktarda düşük maliyetli depolama ve bant genişliği sunacak bir sağlayıcı akıllıca seçilmelidir.

Bu liste bulut depolama için en iyi seçimlerimizi temsil eder: çoğu, zor kazanılmış herhangi bir parayı teslim etmeden önce sizin için doğru olup olmadıklarını görmenizi sağlayan ücretsiz bir katman sunar. Ve ne kadar hızlı, kapsamlı ve kullanımı kolay olduğu için öncülük eden iDrive.

Ticari kullanıcıların ihtiyaçlarının ne olduğunu şartlar ve koşullar ve hizmet kalitesinin tüketici değişim egolarından önemli ölçüde farklı olabileceği gibi dikkatle düşünmeleri gerekecektir.

Bir Bakışta En İyi 2020 Bulut Depolama Alanları:

  1. iDrive
  2. pCloud
  3. Zoolz
  4. Degoo
  5. Mega Cloud Storage
  6. OneDrive
  7. iCloud
  8. Google Drive
  9. Box
  10. NextCloud
  11. SpiderOak

1. IDrive Bulut Depolama Hizmeti

IDrive Cloud
-Hızlı
-Kullanımı kolay

-İyi Güvenlik

IDrive , ağ sürücülerinde bile dosyalarınızın sürekli senkronizasyonunu sağlar. Web arayüzü, e-posta, Facebook ve Twitter ile dosya paylaşımını destekler. Dikkatli veya tıklamadan memnun kullanıcılar, bilgisayarınızdan silinen dosyaların sunucudan otomatik olarak silinmediğini duymaktan mutluluk duyacaktır, bu nedenle önemli bir şeyin yanlışlıkla kaldırılması daha az tehlikelidir. Hesabınıza yedeklenen tüm dosyaların önceki 30 sürümüne kadar korunur.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, BT yöneticilerinin IDrive İnce İstemci uygulamasına erişebilmesidir, bu da merkezi bir pano aracılığıyla bağlı bilgisayarları için yedekleme / geri yükleme, ayarları yönetme ve daha fazlasını sağlar.

Fotoğraflar için, otomatik olarak organize etmenize ve tüm bağlı cihazlarınızda senkronize etmenize yardımcı olan düzgün bir yüz tanıma özelliğiniz vardır. IDrive ayrıca, tüm verilerinizi kaybederseniz size fiziksel bir sabit disk sürücüsü gönderen ve tüm yedeklenmiş dosyalarınızın hızlı bir şekilde geri yüklenmesini sağlayan IDrive Express sunar. Bu, yeni tanıtılan disk görüntüsü yedekleme özelliği için geçerlidir.

Bir işletme sürümü vardır ve öncelikli destek, tek oturum açma, sınırsız kullanıcı ve sunucu yedeklemesi sunar. Ayrıca, kurumsal sınıf bir bulut nesnesi depolama alanı olan IDrive Cloud da mevcuttur.

2. pCloud Bulut Hizmeti

pCloud

-Zarif arayüz

-Kullanımı kolay

Bazı bant genişliği sınırları geçerli olsa da, yükleyebileceğiniz dosyaların boyutu için bir sınır yoktur, bu nedenle büyük medya dosyalarını pCloud ile senkronize etmekten çekinmeyin . Hizmet tüm masaüstü ve mobil platformlarda kullanılabilir – kullanıcılar web sitesi üzerinden de giriş yapabilir. Şirketin kendisi İsviçre’de güçlü gizlilik yasalarına sahiptir ve ayrıca pCloud Crypto’nun şifreleri tek tek dosyaları kilitlemesi (ve kilidini açması) için ayda 4,99 $ fazladan ödeyebilirsiniz.

 

Yaşam boyu abonelik sunan çok az bulut hizmetinden biri olduğunu unutmayın. İkincisi 30 günlük çöp geçmişi ve sınırsız uzaktan yükleme trafiği ile gelir (sadece dosyanın URL’sine ihtiyacınız vardır); – beklendiği gibi – indirme bağlantısı trafiğiyle sınırlısınız: Premium paket için 500 GB ve Premium Plus paket için 2 TB.

3. Zoolz Bulut Depolama Hizmeti

Zoolz Cloud

Hem kişisel kullanım hem de iş dağıtımı için Zoolz Cloud Backup hakkında hoşunuza gidecek çok şey var. Mükemmel web yönetimi seçenekleriyle takip edilmesi kolay bir arayüz ve bulut işlemlerini yerel harici depolama ile birleştirme olanağı sunar.

İngiltere merkezli bu şirket, Amazon’un Glacier altyapısını kullanarak fiyatları rekabetçi bir fiyattan çok daha ucuz ve cazip bir fiyat / performans oranı sunuyor. On milyondan fazla bir süre boyunca üç milyon kullanıcı için 20PB veri depolandığında Zoolz, bazı rakipleri kadar geçici değildir.

4. Degoo Bulut Depolama Hizmeti

Degoo Cloud

-Özel Degoo 10 TB bulut depolama yedeklemesi

-İyi bir mobil uygulaması var.

-Çok uygun

-Android’e özel 100 GB verildiği söyleniyor.

2FA yalnızca Google üzerinden kullanılabilir.
Masaüstü yardımcı programının iyileştirilmesi gerekiyor.

İsveç kıyafeti Degoo bir hane adı değildir ve bu nedenle ultra rekabetçi bulut depolama pazarında bir niş kurmayı başardığı bir sürpriz olarak gelir.

Sadece iki teklifle bu kıyafet, 2019’un başlangıcından bu yana küresel olarak 15 milyondan fazla kullanıcıyı çekmeyi başardı – her gün 20.000 kişi Degoo’ya katılıyor. Depolanan dosyaları şifreleyen ve bunları dört farklı kıtaya dağıtan dünyadaki birkaç bulut depolama şirketinden biridir. Ayrıca, Google oturum açma yoluyla iki faktörlü kimlik doğrulamayı da destekler.

5. Mega Bulut Depolama Hizmeti

Mega Cloud

-50 GB ücretsiz

-Kullanımı kolay kullanıcı arayüzü

Cömert bir ücretsiz katman ve basit bir sürükle ve bırak arayüzü ile Yeni Zelanda merkezli Mega, bulut depolama ağır ağırlıklarından biridir. İstemcileri masaüstü makineleriyle senkronize etmenin yanı sıra dosya ve fotoğraf yüklemenize izin veren kullanışlı bir mobil uygulama var. Şirketin ayrıca iş planlarına da uygun.

Mega, bulutta depolanan tüm verilerin, firmanın sunucularına ulaşmadan önce cihazınızda şifrelenmiş olduğunu iddia eder. Şirket, kaynak kodunu senkronizasyon istemcisine yayınladığından, uzmanlar herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığını kontrol edebilir.

6. OneDrive Bulut Depolama Hizmeti

OneDrive Cloud

-Microsoft tarafından desteklenir ve Windows kullanıcıları için idealdir.

-Dosya geri yükleme özellikleri.
-5 GB Ücretsiz depolama alanı

 

OneDrive , Windows 10’un Dosya Gezgini’ne entegre edilmiştir. Ek bir uygulama indirmek zorunda değilsiniz – kutunun dışında kullanmak için var, bu da Microsoft’un en yeni işletim sistemine atlayanlar için çok uygun.

Microsoft’un Fotoğraflar uygulaması, OneDrive’ı resimleri tüm cihazlarınızda senkronize etmek için de kullanabilir. Mart ayı sonundan itibaren Autodesk AutoCAD, yazılımın çizim araçlarını kullanan herkes için iyi bir haber olan OneDrive ile entegre edilmiştir.

Ayrıca, size ek bir koruma katmanı sağlayan Kişisel Kasa adlı bir özelliğiniz var. Android ve iOS cihazlar için bir uygulama var ve Mac kullanıcıları için App Store’da bile bir tane var (karışık incelemeler almış olsa da).

7. iCloud Bulut Depolama Hizmeti

iCloud Drive

-Makul fiyatlandırma

-Apple platformlarıyla sıkı entegrasyon
-5 GB ücretsiz depolama alanı
İPhone’unuzu iCloud’a yedeklemek istiyorsanız, Apple’ın size sunduğu ücretsiz 5GB ödenekten daha fazlasına ihtiyacınız olacak, ancak rakiplere kıyasla iCloud fiyatları çok makul.

Mac Finder uygulaması, istediğiniz dosyaları depolayabileceğiniz iCloud Drive’ı entegre eder.

İWork ofis paketinde oluşturulan belgeler de iCloud’a kaydedilir ve cihazlarınız arasında senkronize edilebilir. Windows kullanıcıları ayrıca resmi istemciyi kullanarak dosyalarını iCloud Drive ile senkronize edebilir ve iCloud web sitesindeki iWork uygulamalarına erişebilir.

8. Google Drive Bulut Depolama Hizmeti

Google Drive

-Google hayranları ve G Suite kullanıcıları için akıllı bir seçenek.

-Android cihazlarla entegre
Google Drive, zaten entegre olduğu için Android cihaz sahipleri için doğal bir seçimdir, ancak diğer platformların kullanıcıları da cömert ücretsiz depolama alanını takdir edebilir. Yüksek çözünürlüklü fotoğrafları, eşlik eden Google Fotoğraflar uygulamasıyla cep telefonunuzda depolayabilir ve Google’ın kendi ofis paketinden (şimdi G Suite olarak bilinir) yararlanabilirsiniz. Ayrıca, ücretli Google Drive planlarına yükseltme artık Google One olarak adlandırılıyor (bölgeye bağlı olarak henüz mevcut olmasa da).

 

Dezavantajları arasında, Windows ve Mac kullanıcıları dosyaları kolayca sürükleyip bırakmak için bir masaüstü uygulaması indirebilmesine rağmen, web arayüzünün kullanımı çok kolay değildir.

9. Box Bulut Depolama Hizmeti

Box Cloud

-Bazı güçlü iş seçenekleriyle tanınmış hizmet

-10 GB depolama ücretsiz
-Gelişmiş güvenlikli iş planları
Box’un gelişmiş işbirliği seçeneklerinden ve sınırsız depolama alanından yararlanabileceğiniz fiyatlandırma sayfasına götürüyor gibi görünüyor. Ancak 10GB’lık ücretsiz bir seçenek de var.

Box bir süredir olduğu gibi, Google Dokümanlar ve Office 365 gibi bir dizi ana uygulama tarafından destekleniyor. Ayrıca G-Suite ile de entegre edildi, yani Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar otomatik olarak Box’a kaydedilir ve yönetilir. Ayrıca, OneDrive gibi, AutoCAD ile de entegre edilmiştir.

Box ayrıca Slack ve Microsoft Teams ile entegre edilmiştir. Box Sync istemcisi Mac ve Windows için İndirilenler sayfasından edinilebilir, ayrıca resmi bir Android istemcisi de vardır.

10. NextCloud Bulut Depolama Hizmeti

Nextcloud

-Bulut alanınızı ihtiyaçlarınıza göre özelleştirin.

-Önceden yapılandırılmış kurulumlar mevcuttur.

NextCloud bir çevrimiçi bulut depolama sağlayıcısının kendisi değildir, ancak kendi sunucunuza bir bulut depolama hizmeti indirmek ve yüklemek için ücretsiz yazılım sunar. Bulut depolama için ev ağınızda bir sunucu kullanmak çok daha hızlıdır. Ayrıca şifrelemeyi etkinleştirebilir ve bilgilerin ev ağınızdan asla daha güvenli olmadığından emin olabilirsiniz.

Sunucunuz veya BT deneyiminiz yoksa, 1 TB sabit diskle birlikte gelen ve verilerinizi senkronize tutmak için ucuz bir Raspberry Pi kartıyla çalışacak olan önceden yapılandırılmış bir NextCloud Box (hatta bulabilirseniz) satın alabilirsiniz. Ne yazık ki, NextCloud Box satıldı, ancak web sitelerindeki alternatifleri kontrol edebilirsiniz.

Fiyat: Kurulumu ve kullanımı ücretsizdir. Depolama maliyetleri değişiklik gösterecek şekilde fiyatlandırılır.

11. SpiderOak

Spideroak

-21 günlük deneme süresi

-Sıkı güvenlik

SpiderOak , sıfır bilgi bulut depolama sağlayıcılarının yeni trendinin bir parçasıdır. Web sitesi, istemciyi kurduktan sonra verilerinizin senkronize edilmeden önce şifrelendiğini iddia ediyor. Ne yazık ki SpiderOak istemci kaynak kodunu herkese açık hale getirmediğinden, bunu doğrulamanın bir yolu yoktur.

SpiderOakOne istemcisi Windows, Mac ve Linux ile Android ve iOS için kullanılabilir (ancak hem Android hem de iOS salt okunur uygulamalardır, yani yalnızca dosyaları görüntüleyebilir ve hiçbir şey yükleyemez veya senkronize edemezsiniz). Web arayüzü üzerinden de giriş yapabilirsiniz, ancak gizlilik severler şifrenizi SpiderOak çalışanlarına gösterdiği için tercih etmeyebilirler.

En İyi Ücretsiz Depolama Hizmetleri 2020

  1. Google Drive
  2. pCloud
  3. Microsoft OneDrive
  4. Dropbox
  5. MediaFire

1. Google Drive

G suite uygulamalarıyla bağlanan bulut depolama alanı teklifi

-15 GB ücretsiz alan
-G Suite araçları
-Backup and Sync masaüstü uygulaması

-Ücretsiz depolama alanı yardımı: 15GB (genişletilebilir)

Bir Google kullanıcısıysanız, Gmail’den e-posta eklerini kaydetme özelliği gibi Google Drive entegrasyonundan zaten yararlanırsınız. Ancak, Gmail adresi olmasa bile herkes yeni bir Google hesabı oluşturarak ücretsiz bulut depolama alanına kaydolabilir. Google, bölgenize bağlı olarak henüz mevcut olmasa da, Google One’ı Google Drive’ın yerine bir tür ikame olarak yayınlama sürecindedir.

Yeni kullanıcılar için 15 GB alanla Google Drive, daha cömert bulut tekliflerinden biridir ve bu kapasiteyi ücretsiz olarak artırmanın zaman zaman yolları vardır. Yakalama, bu Google depolama alanının, bir kullanıcının Gmail ve Google Fotoğraflar da dahil olmak üzere diğer Google hizmetleriyle paylaşılmasıdır.

iOS ve Android kullanıcıları için kolay erişim sağlamak amacıyla mobil uygulamalar mevcuttur ve Google’ın Backup and Sync masaüstü uygulaması, dosyaları bilgisayarınızdan buluta senkronize etmenize olanak tanır. Google Drive ayrıca, kelime işlemeye, elektronik tablolara ve sunulara yönelik, başkalarıyla dosya paylaşmayı zahmetsiz hale getirebilecek çevrimiçi ofis araçları da içerir.

2. pCloud

-Kullanımı kolay paylaşım seçenekleri

-Akıllı masaüstü ve mobil uygulamalar

-Ücretsiz depolama alanınızı artırmak için birçok seçenek

-Ücretsiz depolama alanı yardımı: 10GB (genişletilebilir)

-Kullanımı kolay arayüze sahip depolama hizmeti

Adı tanımayabilirsiniz, ancak ücretsiz bir bulut depolama birimini ücretsiz olarak arıyorsanız, pCloud sadece bilet olabilir. Bir şeyleri başlatmak için, oynamak için oldukça cömert bir 10GB verilir ve ayda 50GB downlink trafiğinin bant genişliği ödeneği vardır.

Başlangıçtaki 10GB’lık ücretsiz teklif, tekliflerin tamamlanması için ek bir 4GB ve her biri 1GB ekleyen yönlendirmeler yoluyla 20GB’a kadar genişletilebilir. Ayrıca, pCloud’un, bir kullanıcının iş akışına sorunsuz entegrasyon için web sitesini destekleyen iyi tasarlanmış masaüstü ve mobil uygulamalar sunduğunu belirtmek gerekir.

Dosya boyutları ve basit paylaşım seçenekleri konusunda sınırlama olmaksızın pCloud, büyük dosyaları arkadaşlarınıza ve iş arkadaşlarınıza göndermenin harika bir yoludur – hizmeti kendileri kullanmayan kişilerle paylaşmak bile mümkündür. İyi akış seçenekleri ve temiz bir çevrimiçi arayüz ekleyin ve pCloud bir göz atmaya değer.

3. Microsoft OneDrive

-Diğer Microsoft ürünleriyle mükemmel entegrasyon

-Dosyaları indirmeden çevrimiçi düzenleyebilir

-Ücretsiz depolama alanı yardımı: 5GB

Buluttan atmak için bol paraya sahip bir şirket olan Microsoft’tan geliyor, OneDrive’ın ücretsiz olarak daha fazla alan içermediğini bulmak biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Ücretsiz kullanıcılar sadece 5GB depolama alanına sahip olurlar, ancak bunu 50GB’a çıkarmak nispeten ucuzdur.

Office 365’iniz varsa, otomatik olarak 1 TB’a çıkarılırsınız, ancak herkes bir Office aboneliği istemez.

Google Drive’ın Google kullanıcılarına hitap etmesi gibi OneDrive, Microsoft hizmetlerini kullanmayı taahhüt eden herkes için iyi bir seçim olacaktır. Örneğin, Outlook.com ile düzgün bir entegrasyon var. Ayrıca AutoCAD gibi Microsoft dışı servislerle de entegre edilmiştir. OneDrive ayrıca Windows 10 ile güzel bir şekilde bağlanır ve hareket halindeyken erişimi kolaylaştırmak için makul mobil uygulamalar arasından seçim yapabilirsiniz.

OneDrive kullanıcısı olmasalar bile (özelleştirilebilir izinlerle tamamlanmış olsalar) dosyaları diğer insanlarla paylaşmak mümkündür ve dosyaları indirmeden çevrimiçi düzenleme yeteneği hoş bir dokunuş.

4. Dropbox

Dropbox

-Üçüncü taraf uygulamalar için harika bir desteğe sahip başka bir hizmet

-Desteklenen platformlar

-Şık özellikler

-Başlangıçta sadece 2 GB depolama alanı

-Ücretsiz depolama alanı yardımı: 2GB (genişletilebilir)

Dropbox, akıcı ve kullanımı kolay bir web arayüzü ile ücretsiz bulut depolama dünyasının bir parçasıdır.

Popülerliğine rağmen, Dropbox aslında yeni kullanıcılar için en az cömert ücretsiz paketlerden birine sahiptir (sadece 2GB), ancak arkadaşlarınızı katılmaya davet etmek de dahil olmak üzere bu alanı ödemeden artırmanın çeşitli yolları vardır (16 GB’a kadar referans başına 500 MB alırsınız. 32 arkadaşınızı çağırsanız, 16 GB kazanırsınız yani.), Başlangıç ​​kılavuzunu (250 MB) tamamlamak ve Dropbox forumuna katkıda bulunmak (sağlanan “Mighty Answer” başına 1 GB alan).

DropBox, hizmetin ekstra özelliklerini araştırmaya başladığınızda gerçekten kendine geliyor. Grup çalışma alanı olarak çalışan Dropbox Paper adlı harika bir ortak çalışma aracı var ve masaüstü uygulamasını yüklerseniz fotoğrafları otomatik olarak yedekleyebilirsiniz. Dosya İstekleri özelliği, başka bir kullanıcıdan Dropbox hesabınıza dosya yüklemesini istemenizi de sağlar. Ayrıca, Dropbox Rewind adlı bir özellik, klasörleri veya tüm hesabınızı belirli bir zaman dilimine geri yüklemenizi sağlar.

Windows, Mac ve Linux için masaüstü uygulamaları ve Android, iOS ve hatta Kindle dahil olmak üzere mobil uygulamalar var. Bu, Dropbox’a, üçüncü taraf uygulamalarına ve hizmetlerine destek verdiği gibi geniş bir çekicilik kazandırır.

Dropbox’ın web sürümü, dosyaları indirmenize gerek kalmadan düzenlemenize olanak tanır ve gerçekten bulut depolama hizmetinde önemli olan tek şey, çoğu alternatifin ücretsiz kullanıcılara daha fazla alan sunmasıdır.

5. MediaFire

MediaFire

Son derece deneyimli bir bulut depolama hizmeti

-Ücretsiz depolama alanını 50 GB’a çıkarabilir

-Etkileyici kullanıcı arayüzü ve paylaşım seçenekleri

-Ücretsiz hesapları olan reklamlar

-Ücretsiz depolama alanı yardımı: 10GB (genişletilebilir)

MediaFire on yılı aşkın bir süredir var ve bu yılların deneyimi gerçekten gösteriyor. Başlangıçta size 10 GB boş alan verilir, ancak arkadaşlarınızı yönlendirmek ve MediaFire’ın sosyal medya hesaplarını takip etmek gibi etkinlikler yoluyla bunu 40 GB daha artırabilirsiniz. Çok az insan 50 GB’lık ücretsiz bulut depolamanın etkileyici olduğunu kabul etmiyor. Ücretsiz hesaplar reklam taşır, ancak bu küçük bir fedakarlıktır.

20 GB’a kadar büyük dosyalar için destek var ve paylaşım seçenekleri çok etkileyici, kullanıcı olmayanlarla paylaşmaya bile izin veriyor.

Web tabanlı arayüz de mükemmel ve MediaFire, iOS ve Android’de rahat yükleme ve indirme için mobil uygulamalar sunuyor. Bunlar, bulutta depoladığınız dosyalara erişmeyi kolaylaştırır ve otomatik fotoğraf senkronizasyonu gibi kullanışlı özellikler içerir.

İş için En İyi Depolama Hizmetleri 2020

  1. SpiderOak
  2. Tresorit
  3. Egnyte
  4. Dropbox Business
  5. Box for Business

1. SpiderOak

Basit bir arayüz ile ultra güvenli bulut depolama

-Güçlü güvenlik

-Merkezi cihaz yönetimi

SpiderOak, 2007 yılında kurulan bir işbirliği aracı, çevrimiçi yedekleme ve dosya barındırma hizmetidir. Platform, kullanıcıların bulut tabanlı bir sunucu kullanarak verilere erişmesine, senkronize etmesine ve paylaşmasına olanak tanır.

Şirket, veri güvenliği ve gizliliğine büyük önem vermektedir. “Sıfır bilgi” gizlilik ortamı kullandığını iddia ettikleri bir bulut depolama, çevrimiçi yedekleme ve paylaşım hizmeti sunuyorlar. Bu, istemcinin depolanan tüm verileri görüntüleyebilen tek kişi olduğu anlamına gelir. SpiderOak’ın bile verilerinize erişimi yoktur.

SpiderOak’ın ana odağı gizlilik ve güvenlik. Sonuç olarak, aracın kendisi çok temel bir tasarıma sahiptir. Bu, yönetici konsolunu ve tüm merkezi cihaz yönetimini kullanımı çok basit hale getirir. Ayrıca dosyaları düzenlemek için kullanışlı bir sürükle ve bırak özelliği içerir.

Merkezi aygıt yönetimi kontrol panelinden, kullanıcılar yedekleme seçimi ve paylaşımı gibi tüm uygulamalar için ayarlara erişebilir. Gösterge tablosu ayrıca kullanıcıların hesaplarını yönetmesine, grup izinlerini ayarlamasına ve kullanımla ilgili bilgi edinmesine olanak tanır.

Potansiyel işletme müşterilerinin bir fiyat teklifi almak için doğrudan SpiderOak’ın Satış Ekibi ile iletişim kurması gerekir. Minimum 500 kullanıcı gerekir.

Çevrimiçi yorumcular, SpiderOak’ın diğer bulut depolama sağlayıcılarının sağladığı işbirliği araçlarının çoğundan yoksun olduğunu gözlemledi.

2. Tresorit

Tresorit

Tresorit’in zarif uygulamalarıyla dosyalarınızı şifreleyin.

-14 günlük ücretsiz deneme

-Uçtan uca şifreleme

-Çeşitli kurumsal paketler mevcut

Tresorit, Macaristan ve İsviçre merkezli bir bulut depolama sağlayıcısıdır. 2011 yılında kuruldu. Sağlayıcı, işletmeler ve kişisel kullanıcılar için gelişmiş güvenlik ve veri şifrelemesini vurgular.

Saklanan verilerinizin çevrimiçi ortamda güvenli tutulmasını sağlamakla ilgileniyorsanız, Tresorit sizin için bir hizmettir. Bu sağlayıcı, ‘sıfır bilgi şifrelemesi’ ile dosyalarınızın kontrolünü elinizde tutmanıza olanak tanır; yani yalnızca siz ve paylaşmaya karar verdiğiniz seçilmiş birkaç kişi verilerinizi görebilir. Tresorit hesabınız iki faktörlü kimlik doğrulama girişi ile de güvence altına alınabilir ve Data Residency Options ile şirket verilerini nerede tutacağınızı seçebilirsiniz. Ayrıca, belgeleri doğrudan Tresorit’e güvenli bir şekilde tarayan ve yükleyen Belge Tarayıcı gibi özelliklere de sahipsiniz.

Kurumsal çözümler için kullanıcıların doğrudan Tresorit ile iletişim kurması gerekir. Buna dahil olan ekstralar arasında kişiselleştirilmiş personel eğitimi, yönetici API’sı ve şirket içi dağıtım sayılabilir.

-14 günlük ücretsiz deneme sürümüyle geliyor.

Tresorit tarafından sunulan ekstra güvenlik, diğer bulut yedekleme çözümlerine kıyasla nispeten pahalı hale getiriyor. Ancak çoğu kullanıcı muhtemelen Tresorit tarafından sunulan daha büyük bir zihin ve ekstra özellikleri takdir edecektir.

3. Egnyte

EGNYTE

Esnek senkronizasyon araçlarıyla eşleştirilmiş geniş depolama hizmeti

-15 günlük ücretsiz deneme

-Mükemmel entegrasyon

Egnyte 2007 yılında kurulmuştur. Şirket kurumsal dosya senkronizasyonu ve paylaşımı için yazılım sunmaktadır.

Egnyte, işletmelerin verilerini yerel ve çevrimiçi olarak depolamasına olanak tanır. Tüm veri türleri bulutta depolanabilirken, daha hassas nitelikteki veriler şirket içi sunucularda saklanabilir. Bu daha iyi güvenlik sağlar.

İş ekipleri, Egnyte’nin içerik hizmetleri platformu aracılığıyla kullanımı kolay bir işbirliği sistemiyle nasıl ve nerede istediklerini çalışabilirler.

Egnyte, Office 365 veya Gmail gibi popüler endüstri uygulamalarıyla bütünleşir. Bu, hem uzak hem de dahili çalışanların tüm dosyalara kolayca erişmesini sağlar.

100’den fazla çalışanı, maksimum 25 GB dosya boyutu ve sınırsız depolama alanı içeren ‘Kurumsal katmanlarından’ yararlanmak için doğrudan Egnyte ile iletişime geçmeniz gerekir.

Egnyte, tüm paketler için 15 günlük ücretsiz deneme sürümü sunuyor.

Kullanıcılar, fotoğraflar gibi bazı dosyaların yüklenmesinin uzun sürebileceğini gözlemledi.

4. Dropbox Business

Çevrimiçi depolama alanındaki bir liderden güvenilir ve uygun fiyatlı depolama

-Kullanımı kolay

-30 günlük ücretsiz deneme

Dropbox, en eski bulut depolama sağlayıcılarından biridir. 2007 yılında kuruldu.

Bugüne kadar kullanmak için en basit depolama sağlayıcılarından biridir. Dropbox çoğu bilgisayara veya cihaza yüklenebilir ve uygulamalar arasında kolayca senkronize edilebilir. Uygulama, uyumlulukla ilgili herhangi bir sorun yaşamadan neredeyse her türlü dosyayı saklayabilir. Dosyaları kolayca masaüstü uygulamasına sürükleyip bırakabilirsiniz.

Ayrıca bağlantıları kullanarak dosyaları diğer kullanıcılarla kolayca paylaşabilirsiniz. Bunlar, Dropbox hesabı olmayan kullanıcılarla paylaşılabilir. Ayrıca, ekipler klasörleri ortak çalışma alanlarına dönüştüren Dropbox alanlarından yararlanabilir. Ayrıca, Dropbox Transfer ile sadece birkaç tıklamayla 100 GB’a kadar dosya gönderebilirsiniz.

Dropbox uzun süredir ortalıkta olduğu için MS Office ve Slack gibi diğer uygulamalarla entegre oluyor.

Tüm dosyalar ve klasörler, hesabınızın bir parçası olmasalar bile diğer kullanıcılarla paylaşılabilir. Bu kullanıcılar kendi planlarının depolama sınırlarıyla sınırlı olacak.

Dropbox Business kişisel hesabınıza bağlanabilir, böylece tüm dosyalarınıza tek bir yerden erişebilirsiniz. Kişisel hesap özelliği “otomatik kamera yükleme” artık Kasım 2018 itibarıyla İşletme hesapları için de kullanılabilir.

Gösterge tablosu basit ve kullanımı kolaydır. Yöneticiler buradan kaç tane takım üyesi olduğunu ve bekleyen davetiyeleri görebilirler. Paylaşımı kısıtlayabilir ve uygun gördüğünüzde yorum yapmaya izin verebilir / engelleyebilirsiniz. Gösterge tablosu ayarlara erişmenizi ve kullanımı izlemenizi sağlar.

Dropbox, ödeme ayrıntılarınızı isteyen 30 günlük ücretsiz bir deneme sunar. Planınız, kartınızın ücretlendirildiği deneme sürümünden sonra otomatik olarak yeni sürüme geçirilecektir.

5. Box for Business

Deneyimli bir sağlayıcıdan ucuz depolama

-Kullanımı kolay arayüz

-Makul fiyatlandırma

Box, işletmeler için bir bulut içerik yönetimi ve dosya paylaşım hizmetidir. 2005 yılında kuruldu.

Box, güçlü yönetim özellikleri ve güvenlik özellikleri sunar. Arayüz kullanım kolaylığı için tasarlanmıştır ve gezinmesi kolaydır.

Gösterge tablosu ayarlara, dosyalara ve klasörlere erişim sağlar. Yöneticiler tüm kullanıcıları yönetebilir, etkinliği izleyebilir ve paylaşımı kontrol edebilir.

Box bir süredir olduğu için Google Dokümanlar ve Office 365 gibi bir dizi ana uygulama tarafından destekleniyor. Box Sync istemcisi Mac ve Windows için İndirilenler sayfasından edinilebilir. Ayrıca resmi bir Android istemcisi de var. Box ayrıca Slack ve Microsoft Teams ile entegrasyona sahiptir. Mart 2020’de, Premium destek ve Dropbox Rewind gibi ek özellikler eklendi.

Box, tüm paketler için 14 günlük ücretsiz deneme sürümü sunuyor.

Box’ın “Enterprise” planına abone olmak için kullanıcıların teklif için doğrudan onlarla iletişime geçmesi gerekir.

Dosyaları paylaşmayı seçerseniz harici kullanıcılar salt okunur erişim ile sınırlıdır.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir