Kapatmak için ESC'ye basın

Apple zaten bir düzeltme üzerinde çalışıyor gibi görünse de, iPhone’ları kilitleyebilecek veya dokunmatik ekranı devre dışı bırakabilecek mermileri yapan bir metin mesajı var – iOS 13.4.5’in beta sürümü, haydut mesaja karşı ekstra koruma ekliyor gibi görünüyor.

Zararlı metin dizisi Sindhi dilinden ve – karmaşık bir kombinasyon ile  – İtalyan bayrağından çeşitli karakterlerden oluşur. SMS üzerinden ve anlık mesajlar veya sosyal medya gibi diğer herhangi bir kaynakta görünebilir.

Bu özel karakter kombinasyonunun ilk nerede göründüğü açık değil, ancak bu hafta Telegram ve Discord’da turlar yapıyor. Hatanın etkisini Twitter’da bir gösterisini görebilirsiniz.

Şu anda hata için herhangi bir koruma olmasa da, etkilenen cihazı sıfırlayarak her şeyi normale döndürebilirsiniz. Daha yeni iPhone’larda bu, ses açma düğmesine basıp hızlı bir şekilde serbest bırakma, ses azaltma düğmesine basıp hızlıca serbest bırakma ve ardından Apple logosunu görene kadar yan tuşa basma anlamına gelir.

(Apple destek sayfasında herhangi bir iPhone’u nasıl sıfırlayacağınızın tam listesini görebilirsiniz).

iPhone Bildirimler

Kilitleyen Metin Kodundan Nasıl Korunulur?

Hata, mesajı açtığınız anda, açmadan önce bile tahribat yaratır. Bildirimleri kapatmak bir miktar koruma sağlıyor gibi görünüyor, bu nedenle şimdilik denemek isteyebilirsiniz.

Apple genellikle bu tür hatalar için düzeltmeleri oldukça hızlı bir şekilde iter, ancak bu konuda özel bir şey söylemedi. Önümüzdeki birkaç gün içinde iOS’un bir güncelleme yaması ile düzeltilmesini bekliyoruz.

iOS ilk kez böyle bir hata ile karşılaşmadı, öncede böyle bir sorunla karşılaşmıştı.  – Apple bir yama yayınlamadan önce iOS 11 çalıştıran iPhone’ları çökerten 2018’den “siyah nokta” hatasını hatırlayabilirsiniz.

2015’e kadar geri dönün ve iPhone’larda mesajlaşma uygulamasını çökertebilecek garip bir karakter dizisi daha vardı. Neyse ki, bu hatalar tipik olarak gerçek yani kalıcı bir hasara neden olmuyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir