Kapatmak için ESC'ye basın

Akıllı telefonlar, yüksek güvenlik standartlarına ihtiyaç duyan cihazlar olacak kadar akıllı hale geldiğinden, üreticilerin kullanıcılara sunduğu birçok seçenek vardır. PIN kodlarından sonra, erişim kolaylığı ve yanıt verebilirliği nedeniyle biyometrik tanımlama temel seçim haline geldi. Parmak izi sensörü çoğu üretici için tercih edilen seçenek olarak kabul edilmiştir. Bununla birlikte, Cisco’nun Talos tarafından yapılan yeni bir çalışma, parmak izi sensörünün yüksek başarı oranıyla birden fazla kez kandırıldığını ortaya koyuyor.

Parmak İzi Sensörü Artık Çok Güvenli Değil

Talos’taki araştırmacılar, popüler Android, iOS akıllı telefonların yanı sıra dizüstü bilgisayarlar ve şifreli USB sürücüler gibi diğer ortamların parmak izi sensörleri üzerinde testler yaptılar. Sonuçlar şaşırtıcıydı. Resmi bulgularına göre, şirketin bilgisayar korsanları, ortalama yüzde 80’in üzerinde şaşırtıcı bir başarı oranına sahip bir cihaza girebilirler. Açıklamada, “Testlerimiz gösterdi ki ortalama olarak, parmak izi sensörlerinin en az bir kez atlandığı sahte parmak izlerini kullanırken yüzde 80 başarı oranına ulaştık.”

Çalışma, cildin dokusunu ve cihazın sahibinin parmak izini taklit etmek için sofistike teknoloji kullanan parmak izi klonları kullanılarak yapıldı. Açıklamada şöyle yazıyor: “Sonuçlar parmak izlerinin ortalama bir kişinin telefonunu kaybederse mahremiyetini koruyacak kadar iyi olduğunu gösteriyor. Ancak, iyi finanse edilen ve motive olmuş bir aktör tarafından hedeflenmesi muhtemel bir kişi parmak izi kimlik doğrulaması kullanmamalıdır.”

Araştırma, 3D yazıcıların icatının, bilgisayar korsanlarının cihazlardaki parmak izlerini klonlamayı kolaylaştırdığını gösteriyor. Parmak izi kalıbı bir 3D yazıcı kullanılarak oluşturuldu ve daha sonra parmak izi tekstil tutkalı kullanılarak yeniden yaratıldı.

Parmak izlerini yeniden oluşturma süreci çok gelişmiş bir teknoloji gerektirse de, ortalama yüzde 80’lik başarı oranı, önümüzdeki zamanlarda akıllı telefon üreticilerinin teknolojimizi korumak için daha iyi yollar uygulamak zorunda kalacağını gösteriyor.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir