Kapatmak için ESC'ye basın

Whatsapp Karanlık Mod Sonunda Geldi! Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Whatsapp karanlık mod sonunda Android ve iOS’a geldi. Tüm iPhone ve Android kullanıcıları için ücretsiz bir şekilde sunulan bu özelliği aktifleştirmekse oldukça basit. Yeni güncellemeyi iOS 13 veya Android 10 telefonunuza indirdikten sonra yapmanız gereken ayarlarda ki karanlık mod seçeneğini aktif etmek olacak. Bunu yaptıktan sonra karanlık mod, WhatsApp uygulamasıyla birlikte çalışır duruma gelecek. Android 9 kullanıcıları ise karanlık modu WhatsApp’ın uygulama içi ayarlarından aktif hâle getirilebilir.

Whatsapp Karanlık mod nedir? Ne işe Yarar?

Karanlık mod, OLED ve AMOLED ekranlarda pikseller daha az çalıştığı için ekran daha az pil harcar. Pilin daha uzun süre gitmesi, yani pil tasarrufu yapmak amacıyla ve gözlerin yorulmasının önüne geçmek için yapılan özelliktir.

Whatsapp Güncellemeyi Yayınladıktan Sonra Açıklama Yaptı;

“Karanlık modu tasarlarken iki önemli noktaya odaklandık.”

WhatsApp için yayınlanan karanlık mod, şirket tarafından bir açıklama ile dünya kamuoyuna duyuruldu.

Düşük ışık olan ortamlarda göz yorgunluğunu azaltmak için tasarlanan karanlık mod tasarlarken iki önemli noktaya odaklandıklarını belirten şirket, bu noktada okunabilirliğin ve bilgi hiyerarşisinin büyük öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Okunabilirlik: “Renkleri seçerken göz yorgunluğunu en aza indirmek ve sırasıyla iPhone ve Android’de sistem varsayılanlarına daha yakın renkler kullanmak istedik.”

Bilgi Hiyerarşisi: “Kullanıcıların dikkatlerini ekrana kolayca odaklanmalarına yardımcı olmak istedik. Bunu en önemli bilgilerin öne çıkmasını sağlamak için renk ve diğer tasarım ögelerini kullanarak yaptık.”

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir