Kapatmak için ESC'ye basın

Apple iOS 14 işletim sistemi ile gelecek iPhone 12 için planları biraz gecikebilir. Apple yöneticilerinin ve mühendislerinin her yıl Çin’e yaptıkları iPhone seyahatini bu yıl yapamaması, iPhone 12’nin erteleneceği iddiaları yapıldı. İddialara göre iPhone 12’nin tanıtım tarihinin ertelenmesinin en büyük nedeni koronavirüsünden dolayı.

Apple iPhone modellerini her yıl Eylül ayında tanıtıyor. Bunun için erkenden hazırlıklar başlıyor. Apple mühendisleri ve yöneticileri Mart ve Nisan aylarında iPhone’ların üretiminden sorumlu olan Çin’de bulunan Foxconn’un fabrikasını ziyarete gidiyor. Ancak bu yıl bir sorun yaşandı Apple yöneticileri veya mühendisleri Çin’e gitmedi. Bu durum iPhone 12’nin erteleneceğine dair iddiaların doğruluğunu arttırdı.

İPHONE 12 LANSMANI GECİKEBİLİR

Apple içindeki kaynaklara göre yeni iPhone modellerinin test edilme aşaması Mart ve Nisan ayları arasında başlıyor. Bu aylarda iPhone 12’nin montaj hattının kurulması ve haziran ayında seri üretimin başlaması planlanıyordu. Ancak gerek Foxconn’un fabrikalarının üretim kapasitesinin düşük olması ve işçilerinin evden çalışması gerekse de Apple mühendislerinin ülkeye giriş yapamaması nedeniyle gecikebilir. Apple bu yüzden iPhone 12 lansmanını Ekim veya Kasım aylarında yapabilir.

APPLE MÜHENDİSLERİ ÇİN’E NEDEN GİDEMEDİ

Çin’in Wuhan kentinden yayılan koronavirüs salgını Apple’ın iPhone 12 prototipinin oluşturulma sürecini de sekteye uğrattı. Apple’ın yöneticileri ve mühendisleri Çin’e seyahat kısıtlaması olduğu için Çin’e gidemedi ve üretme kapasitesi yine koronavirüs salgınından dolayı Foxconn fabrikalarındaki iPhone 12 montaj hattını ziyaret edemedi.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir