Kapatmak için ESC'ye basın

Twitter, saldırganların doğrulanmamış 8 hesaptan veri indirdiğini bildirdi.

Twitter, kimliği belirsiz saldırganların 130 hesabı hedeflediğini ve 45 tanesinin kontrolünü ele geçirmek ve bu hesaplardan tweet atmak için şifreleri sıfırlayabildiğini açıkladı.

Twitter Inc Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının bu hafta sistemlerini hackleyen sekiz hesaba kadar hesap bilgilerini indirebildiklerini, ancak bunların doğrulanmamış hesap olduğunu belirtti.

Hackerlar dijital para istemek için, Joe Biden, Kim Kardashian, Barack Obama ve Elon Musk dahil olmak üzere bu kişilerin hesaplarına eriştiler.

Halka açık blockchain kayıtları, görünen dolandırıcıların 100.000 dolardan fazla kripto para aldığını gösteriyor.

Çarşamba günü meydana gelen saldırıda Twitter, bilgisayar korsanlarının hedeflenen 130 hesabın e-posta adreslerini ve telefon numaralarını içeren kişisel bilgileri görebildiğini, ancak önceki hesap şifrelerini görüntüleyemediklerini söyledi.

Twitter açıklamada erişilen bilgi türünü belirtmeden, “Bir hesabın saldırgan tarafından devralındığı durumlarda, ek bilgileri görüntüleyebilirler.” dedi.

Hackerlar ayrıca bazı hesapların kullanıcı adlarını satmaya çalışmış olabilir, diye ekledi.

Saldırılan yüksek profilli hesaplar arasında Kanye West, Jeff Bezos, Warren Buffett, Bill Gates olmak üzere ve bazı Uber, Apple gibi kurumsal hesaplarda vardı.

En son yaptığı açıklamada Twitter, saldırganların bilgisayar korsanlığında kullanılan dahili destek araçlarına erişmek için “az sayıda çalışanı manipüle ettiğini” söyledi.

Şirket, soruşturmaya devam ederken saldırının bazı ayrıntılarını geride tuttuğunu ve etkilenen hesap sahipleriyle çalıştığını yinelediğini söyledi.

FBI’ın San Francisco departmanı hacklemeyle ilgili bir soruşturma açacak ve birçok Washington milletvekili de bunun nasıl olduğunu açıklıyor.

https://www.livemint.com/technology/tech-news/twitter-says-attackers-downloaded-data-from-up-to-8-non-verified-accounts-11595122961655.html

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

Yorum yap (Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun!)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir