Kapatmak için ESC'ye basın

Microsoft Defender Artık Windows 10‘dan Kaldırılamayabilir

Microsoft, Yeni yayınlayacağı Windows 10 güncellemesiyle birlikte Microsoft Defender’i devre dışı bırakmayı daha zor hale getirecek. Eski adıyla Windows Defender olarak da bilinen Microsoft Defender, Windows 10’da kullanıma sunulan yerleşik bir virüsten koruma aracı. Bazı kullanıcılar bu antivirüs programını her Windows kurulumu sonrası kaldırmayı tercih ediyor ancak Microsoft, bu aracı devre dışı bırakma işini daha çok zorlaştıracak.

Microsoft Defender’ın mevcut sürümü bilgisayarları virüslere, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer internet tehditlerine karşı korumada iyi bir işler çıkartsa da kullanıcıların devre dışı bırakması için pek çok neden var. En basitinden başka bir antivirüs programı kullanmak veya bazıları bilgisayarı yavaşlatmasından şikayetçi olanlar bu antivirüs programını değiştirmek isteyenler açısından Microsoft Defender’ın çalışması gereksiz. Bu nedenle iki antivirüs programı, bilgisayarınızın performansını olumsuz etkileyecektir. Tabii ki kimse bilgisayarının yavaş çalışmasını istemez.

Microsoft Defender Artık Windows 10'da Kaldırılamayabilir

Windows 10’da Microsoft Defender’ı devre dışı bırakmak için biraz uğraş vermek gerektirdiğini çoğu kişi bilir. Aynı zamanda gerçek zamanlı korumayı kapatsakta bu ayar sonrasında otomatik olarak tekrar açılıyor.

Bildiğiniz üzere kayıt defteri aracılığıyla bazı devre dışı bırakma yöntemleri mevcut. Ancak yeni yayınlanan Windows 10 Ağustos 2020 güncellemesi (sürüm 4.18.2007.8) ile işler biraz daha zorlaşacak. Microsoft’a göre “değiştirebileceğiniz ayar durduruldu ve istemci cihazlarda yok sayılacak.”

Aslına bakılırsa Microsoft Defender birçok insan için yeterli düzeyde, lakin kullanıcılar bu aracı kullanmak için mecbur değil. Microsoft’un hizmetlerini Windows 10’da kullanmaya zorlaması ise bilgisayarları üzerinde tam kontrol isteyen kullanıcılar için can sıkıcı olabilir.

Yazar Hakkında

Admin

TeknolojiSeven.com admini.

Yazarın toplam yazısı:

266

1 Yorum

  • Yorum yap

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir